В сайта за потребителско финансиране Kickstarter започна кампания за събиране

...
В сайта за потребителско финансиране Kickstarter започна кампания за събиране
Коментари Харесай

Създателите на облачната ОС Puffin обещават флагманска производителност за смартфоните с цена под $100

В уеб страницата за потребителско финансиране Kickstarter стартира акция за събиране на финансови средства за създаването на облачната операционна система Puffin OS , която се създава от основателите на едноименния браузър.



Puffin OS се базира на операционната система Android и е насочена към потреблението на уеб приложения. Идеята не е нова – всички калкулации се трансферират в облачни сървъри и по този метод даже и най-евтините смарт телефони по продуктивност няма да отстъпват и даже ще превъзхождат скъпите Android устройства. Използва се фирмената технология Puffin за компресия на уеб страниците, като по този метод се понижава трафика при обмена на данни. Компанията CloudMosa предлага и образцов смарт телефон с цена под $100, който показва употребяваните технологии.



И преди бяха правени опити за основаването на операционна система за мобилни устройства, основана на браузър, само че несполучливи. Можем да си спомним да вземем за пример Firefox OS. Отдалечените сървъри в действителност могат да обезпечат светкавични калкулации, само че при продан на данните неизбежно ще има закъснение.



CloudMosa показва още, че уеб приложенията имат редица прерогативи: те се започват незабавно и не заемат доста дисково пространство.



Компанията дава обещание със събраните в Kickstarter финансови средства да показа личния смарт телефон Founders’ edition с операционната система Puffin OS. Кампанията за основаването на облачна система за смарт телефони е в разгара си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР