В сайта на Общински съвет – Варна да бъдат обособени

...
В сайта на Общински съвет – Варна да бъдат обособени
Коментари Харесай

Съветници настояват за секции на всички политически групи в сайта на Общинския съвет

 В уеб страницата на Общински съвет – Варна да бъдат обособени обособени секции за всички политически групи в локалния парламент, където те да могат да разгласяват мнения и мнения по обсъжданите тематики, изиска от името на 8-те представители на Българска социалистическа партия в законодателната власт Мария Тодорова.

За общинските съветници, необхванати в групи, в писмото до ръководителя на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов Тодорова и сътрудниците й от групата на Българска социалистическа партия оферират да има опция да разгласяват мнения и оферти на профилите си в уеб страницата на локалния законодателен орган.

От Българска социалистическа партия упорстват още осведомителните известия на пресцентъра на Общински съвет – Варна, изпращани до медиите след всяко съвещание на непрекъснатите и краткотрайни комисии, да съдържат справедлива и точна информация за направените по време на съвещанията мнения и оферти и от съветниците, които не са членове на най-голямата група в локалния парламент (ГЕРБ) или от техните сътрудници в болшинството.

В претекстовете за следващото предложение на групата на Българска социалистическа партия, обвързвано с подобряването на работата и връзката със средствата за всеобщо осведомление, респективно с жителите на Варна, Мария Тодорова показва, че: " Това, което прави усещане в осведомителното наличие на уеб страницата на Общински съвет – Варна, са две неща: Първо, в него липсват раздели, в които обособените групи в Общински съвет да могат да разгласяват мнения, оферти и информация, обвързвана с техните интензивности “. Второто наблюдаване на секретаря и представител на групата на социалистите е, че в раздела с предложенията, разказани като влезнали за разискване в локалния парламент, са налични единствено тези, подписани от кмета на Варна Иван Портних.

" В деловодството на Общински съвет - Варна постъпват и други оферти за разглеждане от непрекъснатите комисии, с изключение на тези на администрацията – от общински съветници, от жители, от неправителствени организации, от други институции. Те обаче остават неотразени в уеб страницата на Общинския съвет, който би следвало да е обезпечена институционална естрада на всички общински съветници, без значение от партийната им принадлежност, които са определени и съставляват жителите на Варна. “, се споделя още в предлагането на Тодорова до ръководителя на Общински съвет – Варна за промени в организацията на електронния уебсайт на институцията.

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР