В Съвместния център за обучение и оценка започва учението НАТО-Грузия

...
В Съвместния център за обучение и оценка започва учението НАТО-Грузия
Коментари Харесай

24 държави участват в учение НАТО-Грузи

В Съвместния център за образование и оценка стартира учението НАТО-Грузия 2019, в център покрай Тбилиси, Грузия. В него вземат участие 21 съюзнически страни и три държави-партньори на НАТО , в това число Грузия като страна хазаин.

Заместник-министърът на защитата на Грузия Лела Чиковани разяснява, че тазгодишното обучение е най-голямо по мащаб , с 24 страни и повече от 350 бойци.

" Учението ще укрепи опциите за самозащита на Грузия . Това не е ориентирано против нито една нация ", разяснява Чиковани в отговор на продължаващите обвинявания от страна на Русия , която възприема партньорството НАТО-Грузия като директна опасност, оповестява грузинското издание " Адженда "

The NATO-Georgia Exercise 2019 is comprised of 21 #NATO Allied Member States:
Съюзните народи са: Албания, Белгия, България, Чехия, Германия, Дания, Естония, Франция, Гърция, Обединеното кралство, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Турция, Съединени американски щати, Азербайджан, Грузия, Швеция.

Международният комитет на Червения кръст, Департаментът за мироопазващи интервенции на Организацията на обединените народи и Световната здравна организация на Организация на обединените нации също ще участват по време на учението, като дават директна противоположна връзка и менторство на участниците.

" Това е значимо обучение за Грузия и значим стадий в укрепването на военно-политическото съдействие сред НАТО и Грузия ", разяснява грузинското министерство на защитата.

A landmark NATO-Georgia exercise, #NATOGEOEX19 begins today at a military base near Tbilisi, involving military personnel from 24 Allies, Partner and several #NATO command headquarters and affiliated centers. Learn more here: https://t.co/5u8SBquFsU pic.twitter.com/H2Ga5q4RDV
— NATO ACT (@NATO_ACT) March 18, 2019
Това е второто обучение сред НАТО и Грузия , което ще се организира в границите на " Съществения пакет НАТО-Грузия ", набор от 14 начинания за създаване на потенциал в региона на защитата , контрактувани сред Грузия и НАТО на срещата на върха в Уелс през 2014 година и срещата на върха във Варшава през 2016 година

Първото обучение сред НАТО и Грузия бе извършено през 2016 година с присъединяване на съдружници от НАТО и страни сътрудници - общо 14 страни .
 Грузия поддържа усилване наличието на НАТО в Черно море
Грузия поддържа усилване наличието на НАТО в Черно море

Европа не може да подсигурява сигурността си, в случай че не намерения за сигурността в Черно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР