В Съвета за сигурност на ООН Русия и Китай наложиха

...
В Съвета за сигурност на ООН Русия и Китай наложиха
Коментари Харесай

Русия за 13-и път блокира в ООН резолюция за примирие в Сирия

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия и Китай постановиха несъгласие върху резолюция за помирение в сирийската провинция Идлиб, съобщи Дойче веле. Документът беше импортиран от Германия, Белгия и Кувейт. При гласуването той беше подсилен от 12 страни, една се въздържа - Екваториална Гвинея.
На съвещанието беше отритнат и различният руско-китайски план за резолюция. Той беше подсилен от Русия и Китай, 9 гласоподаваха " срещу ", 4 се въздържаха. Това е 13-ото несъгласие на Русия по резолюция за сирийския спор.

В документа, импортиран от Германия, Белгия и Кувейт се споделя, че е належащо неотложно прекъсване на огъня и се оферираше примирието да влезе в действие в среднощ на 21 септември. Целта е " да се избегне утежняване на без друго пагубната обстановка " в провинция Идлиб.

Руско-китайският вид официално също приканва за прекъсване на бойните дейности, само че режимът на преустановяване на огъня да не се отнася до военни интервенции против " групи и лица, свързани с терористични сили ". Дамаск и Москва дефинират всички опозиционни сили в Сирия като терористични.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР