В Съвета за сигурност на ООН при закрити врата се

...
В Съвета за сигурност на ООН при закрити врата се
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН не осъди турската офанзива в Африн

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при закрити врата се състояха съвещания за ситуацията в Сирия. Извънредното съвещание бе поискано от Франция.

На него не бе наказана турската атака против кюрдските милиции, съюзени със Съединени американски щати, не бе призната и обща декларация, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След съвещанието френският дипломат в международната организация Франсоа Дьолатр изрази безпокойствие от обстановката в Северна Сирия и ескалирането на напрежението там.

Той приказва за " трагичната филантропична обстановка, провокирана от сирийския режим и неговите съдружници " в Идлиб и Източна Гута, където от седмици не може да влезе филантропичен ескорт.

Дьолатр обаче бе много внимателен по въпроса за Африн. Той повтори позицията на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, че Франция приканва турските управляващи да проявят въздържаност, и сподели, че този зов се споделя като цяло от участниците в съвещанието.

Нито един от представителите на авторитетните страни в Съвета за сигурност не направи изказвания след съвещанието, в което съгласно осведомен източник не е взела участие посланичката на Съединени американски щати Ники Хейли.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР