В Съвета за електронни медии (СЕМ) са постъпили над 35

...
В Съвета за електронни медии (СЕМ) са постъпили над 35
Коментари Харесай

В медийния регулатор са постъпили над 35 синалага срещу Емил Кошлуков

В Съвета за електронни медии (СЕМ) са постъпили над 35 сигнала против водещия на предаването " Още от деня " и програмен шеф на Българска национална телевизия 1 Емил Кошлуков, откакто в петък той два пъти сподели междинен пръст в ефир. Това се разбра от днешното съвещание на медийният регулатор, на който беше показан отчет от мониторинга на петъчното предаване.

Кошлуков сподели междинния си пръст съпроводен с въпроса " Този знак ще се прави ли по този начин начело ", насочен към единия от гостите в студиото - Борислав Сандов от " Зелените ".

Вчера водещият се извини за постъпката си, като я оправда с това, че е реагирал прочувствено в отбрана на сътрудниците си от Българска национална телевизия, които са били обект на нападки от протестиращи. Директорът на Българска национална телевизия 1 позволи, че в за в бъдеще ще реагира първосигнално при сходни мотиви, само че и изрази вяра, че някой ден ще му пристигна акълът.

Като на разпит

От чуването се разбра, че от петък до през днешния ден в Съвет за електронни медии са пристигнали над 35 сигнала против проявата на Кошлуков, като по думите на Иво Атанасов от съвета " това не се случва постоянно ". Атанасов изрази сериозно мнение за метода, по който Емил Кошлуков води предаването, а съгласно колежката му Мария Стоянова " стилът на изявление " на водещия приличал на разпит.

В отчета се споделя, че диалогът в петъчното предаване сред водещия и Сандов е бил " нападателен ", " изострен " и на моменти е превишавал " положителния звук ".

Членовете на съвета се съгласиха със мнението на отчета, че държанието на Кошлуков е неприемливо, както за публицист, по този начин и за програмен шеф. Предстои обаче регулаторът да вземе решение дали ще наложи глоба на Българска национална телевизия за нарушение на положителните нрави, като съгласно закона тя може да е 3 хиляди и 15 хиляди лева

Не е единствено междинен пръст

Според Мария Стоянова казусът " не е единствено в междинния пръст ", а и в това, че самоцелната сдържаност на медиите към институциите може да се трансформира в цинизъм и да отблъсне феновете. " Притеснявам се дали точно това не се се случва тук ", като Стоянова, като имаше поради маниера, по който Кошлуков води " Още от деня ".

Същото мнение показа и ръководителят на регулатора София Владимирова. Според Бетина Жотева е значимо да се отговори на въпроса дали водещите имат право на лично мнение или ролята им е да дават думата на гостите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР