В Съвета за електронни медии са постъпили сигнали във връзка

...
В Съвета за електронни медии са постъпили сигнали във връзка
Коментари Харесай

СЕМ започва проверка по сигнали срещу Ванко 1

В Съвета за електронни медии са постъпили сигнали по отношение на присъединяване на рап артиста Ванко 1 в риалити предаването VIP Brother.

Пред Dir.bg Виржиния Савова от медийния регулатор удостовери съществуването на сигнали против рапъра, само че отхвърли спомагателна информация за броя на сигналите и хода на инспекцията.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова е удостоверила пред Дневник по-рано през днешния ден, че Съвет за електронни медии ще прегледа всички постъпили сигнали, като ще се концентрира върху присъединяване на Ванко 1 в риалити формата, само че няма да преглежда изявленията на рап изпълнителя, направени в къщата.

Вчера уеб сайтът Мама Нинджа разгласява отворено писмо от клуб Не си сам(а), който е самоорганизирана общественост от дами, обединени за оказване на дискретна взаимопомощ против насилието от позицията на някогашни и сегашни жертви на принуждение, адресиран до Нова телевизия, Съвет за електронни медии, продуцентите на предаването и необятната общност.

В него от Клуба акцентират, че в "прайм тайм в народен ефир шоково е героизиран като VIP (много значима личност), потвърден интернационален нарушител, с незаконна активност в България, Франция, Белгия, Испания. "

В писмото се споделя още:

"Не желаеме и не можем да представляваме всички дами, станали жертва на активността на Иван Главчев. Но можем да се сложим на мястото на всяка една от тях, застанала пред телевизионния екран, с цел да бъде зашлевена от предоставената му на висок глас естрада за изложение на "VIP " мнение против няколко хиляди лв. хонорар за това какво е мястото на дамите в обществото!

Настояваме незаконният статут на лицето Иван Главчев да бъде категорично и необятно огласен, а националният ефир да се явява непроменяемо пространство за сериозно разкритие на насилниците, не тяхна високоплатена естрада! "

През 2003 година Иван Главчев бе арестуван и упрекнат за сводничество, проведен незаконен трафик на дами и нелегално владеене на оръжие. Той бе наказан на 12 години затвор, само че поради прословутата корекция на член 155 от Наказателния кодекс, с която фрапантно бяха понижени наказванията за сводничество, Ванко 1 излежа едвам половината от присъдата си.

Поправката стана известна като Ванко 1, а абсурдът бе наименуван от тогавашния ръководител на Народното събрание Георги Пирински - "парламентарен гаф на 2006 г ".

Името Ванко 1 стартира да добива известност през 1999 година, когато дружно с Мишо Шамара записват няколко песни и издават албум, който носи името Голямата Комбина. Дебютната ария на Ванко 1 е Майна, майна, клипът е сниман в Париж.

Малко по-късно излиза и песента Все още съм забъркан. Клипът е сниман в Доминиканската република, дружно с клипа на песента Всички палавници - продължение на Все още съм забъркан. Това изстрелва Ванко 1 по всички топ ранглисти, трансформирайки го в една от новите звезди на българската рап сцена.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР