В Съвета за електронни медии днес приключиха изслушванията за кандидатите

...
В Съвета за електронни медии днес приключиха изслушванията за кандидатите
Коментари Харесай

Свършиха изслушванията за генерален директор на БНР

В Съвета за електронни медии през днешния ден завършиха чуванията за претендентите за общоприет шеф на БНР, заяви публичното радио.

Вчера пред Съвет за електронни медии бяха изслушани концепциите на трима претенденти - Светослав Костов, Митко Димитров и Валерий Тодоров. Днес през съвета приказваха и останалите двама претенденти - Даниела Манолова и настоящия шеф Александър Велев.

Първа стартира Манолова. Тя предложи радио дълготрайна тактика към децата и с неповторима нощна територия.

" Радио за бъдещите генерации значи радио на доста и разнообразни платформи. Така безнадеждно отдалечилата се младежка публика ние ще я намерим, като отидем на нейните платформи да предлагаме наличие там, където е аудиторията. Епохата на цифровите платформи, подкастинга и мобилните приложения е в апогея си. И в случай че през идващите мандати на ръководство на БНР този факт не стане основен фокус на дейностите и ръководството му, се обричаме на несъответстваща изолираност, изтриваме се от картата на актуалното радио ", уточни тя.

Велев уточни, че би трябвало да се предефинира задачата и ролята на публичното радио и да продължи полемиката за методите на неговото финансиране.

" Развитието на интернет наличието на Националното радио - и обществени мрежи, и уеб страница, и така нататък, всичко това коства пари, тъй че това би трябвало да се планува оттук насетне в издръжката на публичните медии - на радиото и на малкия екран. Направихме полемика при започване на годината за проблемите в цифровата епоха и едно от нещата е точно спомагателното финансиране. Аз персонално съм покровител на модел, който да е привързан с повишаването на Брутният вътрешен продукт на страната ", сподели от своя страна Велев. Решението на Съвета за електронни медии се чака на следващия ден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР