В Съвета на ЕС никога не е имало гласуване „за“

...
В Съвета на ЕС никога не е имало гласуване „за“
Коментари Харесай

ГЕРБ скочи на Нинова и БСП: В предизборната кампания не си служете с фалшиви новини

В Съвета на Европейски Съюз в никакъв случай не е имало гласоподаване „ за “ или „ срещу “ Лаура Кьовеши. Твърдението, че България е гласувала „ срещу “ Кьовеши, е подправена вест. Това се показва в позиция на ГЕРБ, публикувана във връзка днешното изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. От партията показват, че тя още веднъж си е разрешила да направи погрешни изказвания, че представителят на българското държавно управление е дал своя вот против румънката.

"Държавите-членки трябваше да класират претендентите по точки в скрито гласоподаване. Кьовеши и немският претендент получиха всеки по 29 точки. Френският претендент получи 50 точки. Очевидно е, че тази съвсем двойна разлика в интерес на френския претендент по отношение на останалите двама взети дружно, не е резултат от гласуването единствено на една или две страни ", се показва в позицията на ГЕРБ.

Оттам напомнят, че гласуването е скрито и нито една страна не афишира и няма да разгласи по какъв начин е гласувала. "От всички държави-членки обаче, единствено в България опозицията с подправени вести за гласуването се пробва да сътвори скандал там, където подобен няма ", прибавят от партията.

"Нека госпожа Нинова, в случай че в действителност поддържа Кьовеши, да каже за какво евродепутатите от Българска социалистическа партия, които са членове на комисиите на Европарламента, в които имаше гласоподаване за претендентите за европейски прокурор, избягаха от съвещанията и не я поддържаха.

Призоваваме Корнелия Нинова и претендентите на Българска социалистическа партия да не си служат в предизборната акция с подправени вести и да оставим жителите на Република България сами да създадат своя избор въз основата на обстоятелствата и свършената работа от всички нас ", показват в умозаключение от ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР