В Саудитска Арабия са екзекутирани брутално 134 души от началото

...
В Саудитска Арабия са екзекутирани брутално 134 души от началото
Коментари Харесай

Нечовешко зверство: 134 души, сред които деца, измъчвани и екзекутирани в Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия са екзекутирани брутално 134 души от началото на годината, като 6 от тях са били деца, когато са били задържани, заяви "Сън ", базирайки се на данни на организация за човешките права.

Преди страшната си гибел - посредством разтягане на кръст или обезглавяване, те са били измъчвани грубо.

В отчет, показан пред Съвета на Организация на обединените нации за човешките права в Женева, със смъртно наказване са застрашени още 24 души в кралството. Сред тях има 3 деца, видни критици на принца Бин Салман, духовници.

58 души от екзекутираните от началото на тази година са непознати жители, повече от тях упрекнати за разпространяване на шиитската концепция на исляма, което е закононарушение в кралството на сунитите.

Най-бруталната всеобща обществена екзекуция се е провела на 22 април, на нея са убити 37 наказани. От тях един е бил разпънат на кръст, а отрязаната глава на различен екзекутиран е била набучена на прът, разкрива "Сън ".

Изданието изброява страните в света, в които има смъртно наказване, от тях единствено една европейска - Беларус.

Останалите са Съединени американски щати, Япония, Китай, Афганистан, Антигуа и Барбуда, Бахамите, Бахрейн, Бангладеш, Барбадос, Белиз, Ботсуана, Чад, Йордания, Кувейт, Лесото, Либия, Нигерия, Северна Корея, Оман, Пакистан, Сингапур, Сомалия, Коморските о-ви, Куба, Демократична република Конго, Доминиканска република, Египет, Екваториална Гвинея, Етиопия, Гвиана, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Ямайка, Южен Судан, Сейнт Китс и Невис, Св. Лусия, Судан, Сирия, Тайван, Тайланд, Тринидад и Тобаго, Уганда, ОАЕ, Виетнам, Йемен, Зимбабве.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР