В Сатиричния театър Алеко Константинов в София поставиха почетен стол

...
В Сатиричния театър Алеко Константинов в София поставиха почетен стол
Коментари Харесай

В Сатирата поставиха почетен знак в памет на актрисата Стоянка Мутафова

В Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов " в София сложиха почетен стол в памет на неповторимата актриса Стоянка Мутафова .

Припомняме, сходно отличие има в Народния спектакъл " Иван Вазов " - там, където е седял патриархът на българската литература, е неговото непокътнато място и до през днешния ден. Дори и при претъпкана зала столът на Вазов стои празен в памет на писателя.
 Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова
Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова

Поклонението бе във фоайето на Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов "

" Театърът беше нейният живот, поради това тя живя . Поставянето на стол в Сатиричния спектакъл е огромна чест. Тя живя поради този спектакъл ", съобщи дъщерята на актрисата Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева.

Актьорът Славчо Пеев съобщи с горест, само че и с усмивка за Стояна: " това беше неповторим човек със ужасно присътсвие, с необикновено образование . Нейният дух на особена полуда витае в този спектакъл. При нея имаше един дуализъм - тя със ужасно обучение и осведоменост играеше най-големите простачки в театъра и ги играеше неповторимо ".

При слагането на почетния стол в залата на Сатирата участваха щерка й Мария Грубешлиева-Муки , мениджърът на огромната актриса Евгени Боянов , артистът Славчо Пеев , и шефът на театъра Калин Сърменов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР