В състава на Марица (Пловдив) има необходимото самочувствие преди двубоя

...
В състава на Марица (Пловдив) има необходимото самочувствие преди двубоя
Коментари Харесай

Иван Петков: Момичетата знаят как се играе под напрежение

В състава на Марица (Пловдив) има нужното самочувствие преди дуела вкъщи против Кан в груповата фаза от Шампионската лига по волейбол, съобщи старши треньорът на българския първенец Иван Петков.

" Нормално е да сме стимулирани преди мач от Шампионска лига. Този мач се оказа и доста значим за цялостното развиване в групата. В нашия тим има възторг и самочувствие след успеха над Динамо (Москва). Отборът към момента е надалеч от своя цялостен капацитет, само че би трябвало да се съобразим с действителностите и моментното положение на някои от състезателките. Определено отборът има опит, девойките имат участия в такива мачове и за тях не е непознато и знаят по какъв начин се играе напрегнат ", съобщи експертът.

Той се надява пловдивчанки да се възползват от слабите страни на френския гранд.

" Марица чака с неспокойствие утрешния мач. Определено имайки късмет да излезем от групата ние ще даде всичко належащо от себе си, с цел да успеем да го създадем. Ако успеем и го създадем това ще е сериозен триумф освен за нас, само че и за българския клубен волейбол. Емилия и Христина дават доста на тима. Идеите и дилемите, които си слагаме към този момент са по-различни с такива състезателки. По-високото равнище състезатели дават освен образ, само че и наличие. Разучихме Кан и те като всеки един тим имат слаби и мощни страни. Въпросът е ние да се възползваме от слабите им страни и да обезвреждаме мощните. Как сме се справили ще забележим на следващия ден, само че несъмнено знаем и по какъв метод да им противодействаме ", сподели още Петков на конференция.

Двубоят на Марица с Кан ще се играе на 5 февруари от 18.30 часа в зала " Колодрума ".

" Очаква ни тежък мач на следващия ден, само че ние сме стимулирани и играем все по-добре и се надяваме да победим. Искам да изкажа благодарността си към клуба, треньора и цялото управление за опцията, която имам да се възвръщам. Не е елементарно след майчинство да се върнеш, само че тук има най-хубави условия - организация, тренировки, възобновяване. Решението, което взех да продължа кариерата си в Марица е вярно. Нивото на българското състезание е спаднало много от годините, които аз играех ", съобщи диагоналът на българския тим Емилия Димитрова.

Центърът Христина Вучкова е сигурна, че равнището на нейните съотборнички в Марица е високо.

" Много сме стимулирани да спечелим на следващия ден. Целият тим се усеща доста добре. Влизаме от ден на ден във форма. Аз и Емилия към момента не сме оптимална форма, само че се надявам да помогне и волейболно и с нашето наличие. Ще се веселя всички да ни поддържат на следващия ден и да се получи една страхотна атмосфера в " Колодрума ". Нивото в Марица е доста високо, впечатлена съм от цялата организация в клуба. Единственото нещо, за което съм разочарована е равнището на българското състезание. Аз оставих едно напълно друго равнище, когато напуснах България. Щастлива съм, че съм в Марица и оптимално даваме всичко от себе си и се възползваме от моментите и мачовете от Шампионска лига. Ако успеем да се класираме и създадем нещо огромно ще съм доста щастлива ", разяснява Вучкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР