В състава на авиогрупировката, която е атакувала лоялните на сирийското

...
В състава на авиогрупировката, която е атакувала лоялните на сирийското
Коментари Харесай

Пентагонът ударил и със стратегически бомбардировачи В-52 по руските наемници в Сирия, но загиналите се оказали не 600, а... 5

В състава на авиогрупировката, която е атакувала лоялните на сирийското държавно управление сили на 7 февруари в провинция Дейр ез Зор, е имало и американски стратегически бомбардировачи B-52.

Това съобщи на конференция през днешния ден шефът на Централното командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати генерал-лейтенант Джефри Хариган, гласи известие на уеб страницата на Пентагона, представено от информационните организации.
 
Според него, офанзивата против позициите на съюзните на американците Свободна сирийска войска (ССА) е била подхваната от някакви " враждебни сили " (той не разкрива детайлности за тях), а дейностите на самолетите и безпилотниците на обединението генералът окачестви като самоотбрана.
 
" На земята, нашите авионаводчици повече от три часа коригираха ударите на авиацията и артилерия ", заяви  Хариган, добавяйки, че в интервенцията са взели присъединяване изтребители-бомбардировачи F-15E, ударни  БПЛА MQ-9 Reaper, самолети за огнева поддръжка AC-130, хеликоптери Apache и бомбардировачи B-52.
 
" Когато враждебни сили обърнаха на запад и започнаха да отстъпват, ние прекратихме огъня ", съобщи военачалникът и добави, че съветската страна е била  предизвестена, че в региона се усилва грубировката на " някои сили " и че там има контингент на обединението с отряди от ССА.
 
По разнообразни данни в следствие вследствие на офанзивата са били убити и ранени от 40 до 60 бойци от сирийското опълчение, лоялно към властта в Дамаск и няколко съветски наемници от " ЧВК Вагнер ". Според " Комерсант " те са желали да завземат следените от кюрдите петролни и газови залежи. Присъствието на съветски наемници в зоната на сражението не бе доказано от съветското военно ведомство и Кремъл " заради липса на информация ".
 
Първоначално, в редица медии, най-вече със соросоиден уклон по света и в България, се появиха непотвърдени от никого данни, че в това стълкновение били „ избити най-малко 600 съветски наемници ”. Някои захранвани с грантове, бг коментатори оповестиха даже началото на третата международна война и прозряха изхода ѝ.

CNN обаче разгласява, както към този момент БЛИЦ осведоми, снимано от дрон видео на удара на 7 февруари , нанесен от обединението на Съединени американски щати.

Групата самостоятелни следователи Conflict Intelligence Team (CIT) отбелязва, че на него се вижда поразяването на един танк Т-72 и една 122-мм гаубица М-30. Геолокация сочи, че това е станало към Хишам, където на 7 февруари са починали и бойци от „ ЧВК Вагнер ”.

Според CIT, на която през днешния ден се базират и съветски опозиционни медии като „ Дождь ” и РБК, починалите руснаци са четирими: Алексей Ладигин от Рязан, Станислав Матвеев и Игор Косотуров от Асбест и Владимир Логинов от Калининград. Съпредседателят на партия „ Другая Россия ” Александър Аверин е оповестил също така, че при удара в региона на Хишам е умрял и национал-болшевикът Кирил Ананеев. 

" Интерфакс " довечера заяви, че в Москва са се завърнали някои от ранените на 7 фефруари в Сирия съветски наемници. " Комерсант " пък твърди, че починалите са 11.

Американският министър на защитата Джеймс Матис към този момент сякаш постави точка на мненията по случая. " Това може да са били единствено няколко локални момчета, вършещи нещо. Не бих желал да му притурям значение на огромна офанзива ", сподели той.

Превод и редакция: Блиц
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР