В същото време Путин подчерта, че американците изнасят собственото си

...
В същото време Путин подчерта, че американците изнасят собственото си
Коментари Харесай

Путин: Земята в Украйна отдавна е продадена на US компании, ...

В същото време Путин акцентира, че американците изнасят личното си зърно от Украйна. " Американците като цяло са прагматични хора. Когато приказваме за експорт на зърно от Украйна, знаете ли кой го изнася? Американските компании имат по-голямата част от това зърно. Оказа се, че земята в Украйна от дълго време е продадена на американски компании, това е тяхно зърно, те изнасят своето зърно ", изясни съветският водач, пишe glasove.bg.
 
Руският президент Владимир Путин назова решението на Европейската комисия да остави рестриктивните мерки върху съветските доставки на зърно грозно и упрекна Европа, че основава проблеми на пазарите на храни и ги взема решение за непозната сметка. Той съобщи това на 16 септември по време на конференция след срещата на върха на ШОС.

" Какво ще кажете за реториката, че всички наши общи старания би трябвало да бъдат ориентирани към попречване на глада в тези по-бедни страни? Дали всичко това е блъф? Само с цел да решат личните си егоистични проблеми, които са основали със личните си ръце, както в региона на питателните доставки, по този начин и в енергийната област. Те сътвориха толкоз доста проблеми, а в този момент ги вземат решение за непозната сметка. Това е безсрамие. Надявам се обаче, че нашите сътрудници от Европейската комисия в последна сметка ще имат задоволително здрав разсъдък, с цел да поправят тази неточност, да я сметнат за неточност, за неразбирателство и да вземат вярното решение ", сподели той.

В същото време Путин акцентира, че американците изнасят личното си зърно от Украйна.

" Американците като цяло са прагматични хора. Когато приказваме за експорт на зърно от Украйна, знаете ли кой го изнася? Американските компании имат по-голямата част от това зърно. Оказа се, че земята в Украйна от дълго време е продадена на американски компании, това е тяхно зърно, те изнасят своето зърно ", изясни съветският водач.

Къде отива зърното от Украйна вижте.

По-рано, на 16 септември, на среща с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган Путин му благодари за приноса му към договорката за зърното и изрази вяра, че изнесеното от Украйна зърно въпреки всичко ще доближи до най-бедните страни.

На 7 септември Владимир Путин съобщи на пленарната сесия на Източния стопански конгрес, че единствено дребна част от питателните артикули се изнасят за бедните страни в границите на договорката за зърното. Той предложи да се преразгледа посоката на износа на зърно и даде обещание да разиска тази концепция с турския си сътрудник.

На 8 септември турският президент Реджеп Тайип Ердоган се съгласи с думите на Путин, че украинското зърно не се изпраща в най-бедните страни, а в Европейския съюз.

На 22 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш подписаха меморандум за улеснение на доставките на съветски селскостопански артикули и торове на международните пазари. В същото време украинската делегация подписа съглашение с Турция и Организация на обединените нации за експорт на зърно. Както беше изтъкнато неведнъж в Москва, съветската част от съглашението за достъп до пазара на артикули не беше изпълнена. Организация на обединените нации даде обещание да окаже подпомагане на съветската страна, с цел да може продуктите и торовете да излязат на международните пазари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР