В същото време не е нужно да полагате никакви усилия

...
В същото време не е нужно да полагате никакви усилия
Коментари Харесай

Здравословно Изкушение Като За 5-Звезден Хотел! Тиква В Лимонов Карамел

В същото време не е нужно да полагате никакви старания за подготовка: тази рецепта е от категорията “супер елементарно ”. В резултат на това ще получите доста внимателно и ароматно лакомство, по усет, напомнящо консервиран ананас или сладко от тиквички.
Вкусна тиква на фурна

Съставки:

1 кг тиква
1 огромен лимон
0,5 супени лъжици захар
Начин на подготвяне:

Почистете тиквата, изрежете кората. Нарежете плода на кубчета с дебелина от по 2 см. В купа смесете тиквата със захарта. Лимонът го почистете от кората и го нарежете на дребни кубчета.Добавете лимона към тиквата и разбъркайте. Прехвърлете в тавичка или глинен съд, покрийте с похлупак или фолио. Изпратете сместа във фурната за 30 минути на 180 градуса. След половин час проверете тиквата за степента на наслада. Добавете повече захар, в случай че е належащо, и печете 10 минути без похлупак. Използвайте дървено шишче, с цел да определите дали тиквата е подготвена: в случай че кубчетата се пробиват без изпитание – ястието е готово.

Оставете тиквата да се охлади и прехвърлете десерта в хубава паница за сервиране. Сервирайте го леден. Това просто и вкусно ядене от тиква наподобява доста красиво, съчетаващо оранжеви и топли нюанси. Със сигурност ще поискате да го опитате!

Парчетата тиква стават сладки от вътрешната страна и леко кисели извън. В допълнение към лимона, можете да добавите мандарини, портокал, лимонова кора, сушени плодове, ядки, канела – каквото душата ви желае!

Срокът на валидност на тиквата е доста дълъг – 5-7 месеца. Ако желаете да се насладите на потребния ослепителен плод през студените месеци, можете да приготвите и вкусно сладко от тиква, написа " За дамата ". Представете си по какъв начин един елементарен чай може да се трансформира в същински празник, в случай че в крема добавите късчета оранжеви сладости!

Нищо чудно, че тиквата е знак на живота, здравето и дълголетието. Когато е допустимо, пробвайте да я включвате по-често в ежедневното си меню.

Не чакайте, а по-скоро се пробвайте да приготвите тиква в лимонен карамел и я предложете на вашите другари! Не забравяйте да им споделите за този способ за подготвяне на апетитен десерт.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР