В същото време намаляват продажбите на настолни компютри и лаптопи65

...
В същото време намаляват продажбите на настолни компютри и лаптопи65
Коментари Харесай

Добри времена за ултрамобилните премиум РС

В същото време понижават продажбите на настолни компютри и преносими компютри

65 млн. ултрамобилни районен съд от премиум клас ще бъдат продадени тази година

Доставките на лични компютри, таблети и смарт телефони ще доближат 2,28 милиарда броя тази година, което е растеж от 0,9% спрямо предходната година, предвижда анализаторската компания Gartner.

Пазарът на районен съд и таблети обаче ще намалее с 1,2%, до момента в който при смарт телефоните се чака растеж от 1,4%. Ситуацията на районен съд пазара остава комплицирана заради недостига на DRAM памети, който докара до повишаване на цените, включително на компютрите.

По-конкретно, следи се изместване в горния, най-печеливш сегмент от пазара –увеличават се доставките на ултрамобилни компютри от премиум клас. Gartner чака продажбите в сегмента да набъбнат с 12% за една година.

Що се отнася до обичайните настолни районен съд и преносими компютри, техните доставки не престават постепенно да понижават. Ако през 2017 година са доставени 204 млн. броя, през актуалната година се чака продажбите да доближат 195 млн. броя, през 2019 година да възлязат на 189 млн., а през 2020 година – на 181 млн.
още по тематиката
В същото време продажбите на премиум ултрамобилни районен съд ще се усилват от 58 млн. броя през 2017 година надлежно до 65, 74 и 80 млн. броя през идващите три години.

За съпоставяне, доставките на смарт телефони възлизат на 1,841 милиарда броя през 2017 година и ще доближат 1,867 милиарда броя пред актуалната година. В идващите две години пазарът на смарт телефони ще нарасне надлежно до 1,888 и 1,901 милиарда броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР