В същия ден, в който докторът по политология Калоян Методиев

...
В същия ден, в който докторът по политология Калоян Методиев
Коментари Харесай

Калоян Методиев оглави и Стратегическия съвет към президента

В същия ден, в който докторът по политология Калоян Методиев стана шеф на кабинета на президента Румен Радев, той бе назначен с различен декрет на президента, и за ръководител на Стратегическия съвет. До в този момент Методиев беше член на този орган.

Политологът сменя Иво Христов и на този пост. Докато последният беше началник на президентския кабинет, той оглавяваше и Стратегическия съвет. На изборите за Европейски парламент през май журналистът беше определен за евродепутат и му следва тръгване в Брюксел. Така че той освободи всички заемани от него длъжности. Калоян Методиев поема всичките му отговорности.

Указите на Румен Радев за назначението на Методиев за началник на кабинета на президента и ръководител на Стратегическия съвет, и освобождението на Иво Христов са с дата 19 август 2019 година.

Стратегическият съвет беше основан през март тази година. Това е съвещателен орган към президента, работещ на публични начала за правенето на документи със стратегическо значение, позиции, мнения, разбори и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР