В САЩ започнаха изпитания на ваксина срещу Covid-19. В изследванията

...
В САЩ започнаха изпитания на ваксина срещу Covid-19. В изследванията
Коментари Харесай

В САЩ започнаха изпитания на ваксина срещу Covid-19

В Съединени американски щати започнаха тествания на ваксина против Covid-19. В проучванията са включени 45 доброволци - мъже и не бременни дами на възраст от 18 до 55 години. Разработката е на Националния здравен институт взаимно с фармацевтична компания. Изследването се прави за първи път върху хора и би трябвало да наблюдава какъв ще бъде резултатът. Според експертите тази ваксина употребява геннобазиран способ и не съдържа нито дейна, нито неактивна проба от вируса, каквато е нормалната процедура до в този момент.

На участниците в опита не се инжектира вирус и не са изложени на риск от заразяване с Cfvid-19. На този стадий Националният здравен институт и фармацевтичната компания се стремят да подсигуряват, че медикаментът, който се създава, няма да има нежелани или рискови странични резултати.

Ако няма проблеми, втората доза от имунизацията ще бъде сложена на участниците след 4 седмици, само че даже тестванията да преминат сполучливо, не по-малко от 12 месеца ще са нужни създадената ваксина да бъде позволена до пазара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР