В САЩ за пръв път от почти 70 години ще

...
В САЩ за пръв път от почти 70 години ще
Коментари Харесай

За пръв път от близо 70 години екзекутират жена в САЩ

В Съединени американски щати за пръв път от съвсем 70 години ще екзекутират жена, наказана на гибел. Присъдата ще бъде изпълнена на 8 декември в щата Индиана със, оповестиха от правосъдното министерство, написа БГНЕС.
Осъдената Лиза Монтгомъри бе приета за отговорна за изключително грубо ликвидиране. През 2004 година в щата Мисури тя убива бременна в 8-ия месец жена и разрязва корема ѝ, с цел да вземе бебето. По знамение детето оцелява и през днешния ден е на 16 година Монтгомъри е била насилвана от родителите си като дете, а след това и от брачна половинка си. Това е аргументът, който употребява отбраната, с цел да я отърве от смъртната присъда.
 Администрацията на Тръмп върна смъртното наказване в Съединени американски щати Администрацията на Тръмп върна смъртното наказване в Съединени американски щати
Американският основен прокурор Уилям Бар разгласи, че федералното държавно управление ще възвърне практиката да ползва смъртно наказване след 1...
Независимо от това обаче през 2007 година тя получи най-тежкото наказване. Последната жена, екзекутирана от държавното управление на Съединени американски щати, е Бони Хийди, умряла в газова камера в Мисури през 1953 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР