В САЩ в петък бяха регистрирани 3 нови случая на

...
В САЩ в петък бяха регистрирани 3 нови случая на
Коментари Харесай

Епидемия! Нови три смъртни случая от електронна цигара

В Съединени американски щати в петък бяха регистрирани 3 нови случая на гибел от белодробни заболявания на пушачи на електронни цигари, заяви „ Ел Паис “. Първият случай бе разгласен от медицинските управляващи на щата Индиана – тежко белодробно заболяване.

Няколко часа по-късно Департаментът за публично здраве в Лос Анджелис оповести за различен случай в Калифорния, последва го и щатът Минесота.

Това са третият, четвъртият и петият регистрирани случаи в Съединени американски щати на гибел на пушачи на е-цигари, другите два са в Илиноис през април и в Орегон. Не бяха оповестени детайлности за пациентите.

Тези дни медицинските управляващи в Съединените щати показаха, че са налице 450 случая на хора с тежки белодробни проблеми, свързани с електронните цигари.

В 33 щата се организират проучвания на тази зараза, като пушачите с сходни устройства са призовани да не ги употребяват, до момента в който не се откри точната причина за горните болести, вероятно обвързвана с рисков химически съставен елемент.

От своя страна Конгресът също проверява основните компании, които създават и продават електронни устройства за пушене, за въздействието на продукцията им върху здравето. Особена паника провокира огромната известност на е-цигарите измежду подрастващите. Под лупа е и Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA), която стартира да управлява продажбите на електронни цигари преди 3 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР