В САЩ в периода 2004-2016 година се наблюдава трикратно нарастване

...
В САЩ в периода 2004-2016 година се наблюдава трикратно нарастване
Коментари Харесай

Увеличават се болестите, предавани от насекоми

В Съединени американски щати в интервала 2004-2016 година се следи трикратно повишаване на броя на заболяванията, излъчени от инсекти, което е провокирано от климатичните промени, предава Франс прес.

През инструкции интервал са били следени над 642 хиляди случая, откриха Американските центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията. Сред тях попадат болесттите от лаймска болест, от западнонилски вирус и зика, на чиято сметка са регистрирани 27 хиляди случая през 2004 и над 96 хиляди случая през 2016 година

Според експертите излъчените от инсекти заболявания съставляват възходящ риск и страната е длъжна да се приготви по-добре за посрещането на тази опасност за публичното здраве.

Най-честата болест в тази категория в Съединени американски щати е лаймската. Тя се предава при захапване от кърлеж и води до съществени последици, които могат да докарат пациента до неработоспособност. Лаймската болест е сложна за диагностициране.

Най-разпространените от комари заболявания на територията на Съединени американски щати са тези, излъчена посредством западнонилския вирус, посредством денгето и зиката. А най-разпространеното от бълхи заболяване е чумата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР