В САЩ се подготвят за възможността за арест на бившия

...
В САЩ се подготвят за възможността за арест на бившия
Коментари Харесай

След зявлението на Тръмп, че ще бъде арестуван: Сигурността е повишена на най-високо ниво


В Съединени американски щати се приготвят за опцията за арест на някогашния президент Доналд Тръмп, против митингите, които може да се проведат в огромните градове на страната, съобщи CNN Turk. Сигурността е нараснала до най-високо равнище в региона на Манхатън в Ню Йорк.

В Ню Йорк всички чиновници в полицията, в това число детективите, са инструктирани да носят униформи. Във Вашингтон и Лос Анджелис управляващите усилват броя на чиновниците на реда, които дежурят.

Тръмп е разследван за заплащане на $130 000 на Сторми Даниелс. Прокуратурата в Ню Йорк разследваше дали е имало лъжливо записване на заплащането.

Опитът да се прикрие закононарушение в Америка може да се трансформира в по-сериозно обвиняване, без значение от естеството на това закононарушение. Ако Тръмп бъде задържан, той ще бъде първият някогашен президент на Съединени американски щати, упрекнат в закононарушение.

Според новините на BBC Turkish сигурността в региона на Манхатън в Ню Йорк е нараснала до най-високо равнище. Пред постройката на съда са издигнати стоманени барикади. Много представители на медиите са открили лагери на мястото. Общият консенсус в американските медии е, че Тръмп е отговорен. Ако това се случи, Тръмп ще бъде докаран от вкъщи си във Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат взети отпечатъци и фотография. Съобщава се, че полицейското ръководство на Ню Йорк и ФБР обмислят възможен арест, както и да се свържат с тайните служби на Съединени американски щати, които имат за задача да пазят някогашни и сегашни американски президенти.

Степента на сигурност е нараснала и в Конгреса на Съединени американски щати във Вашингтон. В Лос Анджелис се оповестява, че федералните звена за сигурност, както и локалната полиция се готвят за възможни митинги. Решението дали да се подаде наказателна тъжба против Тръмп е на окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг. „ Няма да толерираме опити за застрашаване на върховенството на закона или опити за заплашване в Ню Йорк “, изпрати имейл Браг до чиновниците си в събота. Този имейл беше изпратен, откакто Тръмп прикани поддръжниците си да стачкуват, в случай че бъде задържан.

Ако бъде приет за отговорен, юристите на Тръмп споделиха, че ще бъдат следвани общоприети процедури при арестуването на някогашния президент.

Не е ясно по какъв начин ще бъде осъществена такава историческа самодейност поради опасенията за сигурността на Тръмп. Инициативата евентуално ще бъде предмет на договаряния сред окръжната прокуратура и правния екип на Тръмп.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР