В САЩ се обмислят строги мерки за контрол на износа,

...
В САЩ се обмислят строги мерки за контрол на износа,
Коментари Харесай

САЩ обсъждат ембарго за смартфони, чипове и компоненти за самолети и коли за Русия

В Съединени американски щати се обмислят строги ограничения за надзор на износа, тъй че да пострада съветската стопанска система, в случай че президентът Владимир Путин нахлуе в Украйна, сподели чиновник на администрацията на президента Джо Байдън пред " Ройтерс ".

Мерките, които ще бъдат разисквани на среща на висши чиновници през днешния ден, ще бъдат в допълнение към икономическите наказания, които екипът на Байдън обмисля, ако Русия стартира интервенция, откакто разположи десетки хиляди бойци близо украинската граница.

Президентът на Съединени американски щати заплаши с опустошителни дейности против Русия, с цел да се опита да предизвести Путин да не подхваща каквато и да е военна намеса. Путин отхвърли Русия да възнамерява инвазия.

Стъпките, които ще бъдат разисквани на срещата в Белия дом, включват " изключителни " ограничения за надзор на износа, които биха могли да задушат обширни браншове с промишлени и потребителски технологии, сподели служителят, поискал анонимност.

Обсъжданите ограничения могат да спрат способността на Русия да внася смарт телефони, основни самолетни и автомобилни съставни елементи и материали от доста други браншове. Те биха могли да имат огромно въздействие върху съветските консуматори, промишлените интервенции и заетостта, сподели служителят.

Служителят сподели, че евентуалните ограничения ще бъдат невиждани за Русия. Те ще употребяват принадлежности, към този момент прилагани от администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп и продължени от администрацията на Байдън, с цел да блокират достъпа на китайската телекомуникационна компания Huawei до съвременни полупроводници и приложения за мобилни услуги.

В основата на сходно деяние е фактът, че полупроводниците, които се влагат в телефоните на Huawei, включват съставни елементи, които са проектирани в Съединените щати, сподели служителят. Това може да засегне чипове по целия свят въз основа на обстоятелството, че в тях основният принос идва от Съединени американски щати, сподели служителят.

Служителите на Съединени американски щати възнамеряват да се съветват с основни сътрудници в Европа и Азия, които биха могли да бъдат наранени от тези ограничения, и да предизвикват координираните старания, там където е подходящо, сподели служителят.

Пазарът на мобилни телефони в Русия е доминиран от задгранични компании като Apple, Samsung и Huawei, които тази година станаха обект на нов съветски закон, който изисква от тях да конфигурират съветски програмен продукт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР