В САЩ съществува цяла индустрия, фокусирана върху това да създава

...
В САЩ съществува цяла индустрия, фокусирана върху това да създава
Коментари Харесай

Collapse OS - операционната система, която ще ползваме след Апокалипсиса

В Съединени американски щати съществува цяла промишленост, фокусирана върху това да основава артикули за по този начин наречените " препъри " - хората, които занапред се приготвят за оцеляване, откакто всички пророчества за края на цивилизацията ни се изпълнят и светът потъне в мрак.

Тези хора дълбаят тунели, зареждат се с консерви, приготвят се с моторни електрогенератори, а неотдавна научихме, че към този момент се работи и по операционна система за електронни устройства, когато Апокалипсисът унищожи всички познати ни сега системи.

Системата се споделя Collapse OS, а основателят й Виржил Дюпра я е качил в GitHub, където искащи могат да допринесат за развиването на кода.

Collapse OS има и личен уебсайт, състоящ се от единствено една уеб страница, в която основателят на системата предсказва, че цивилизацията ни ще се разпадне преди 2030 година

При развиването на подобен сюжет всички съвременни системи и промишлености ще се разпаднат, фабриките ще останат празни, а джаджите, с които разполагаме през днешния ден, ще станат неизползваеми.

В тези необозрими дни на съсипия и мрак, хората ще би трябвало сами да сглобяват устройства за връзка, употребявайки елементи от към този момент нефункционални смарт телефони и други уреди.

Според Дюпра тези самоделни джаджи ще изиграят значима роля при оцеляването на хората и точно за тях е предопределена Collapse OS.

Системата ще работи с 8-битови съставни елементи, каквито има през днешния ден в касовите апарати и калкулаторите да вземем за пример, както ви тогавашните Sega конзоли за игри.

Иначе казано, системата е пригодена за напълно базови интервенции и хардуер, които обаче могат да са от животоспасяващо значение след разпада на цивилизацията такава, каквато я познаваме през днешния ден. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР