В САЩ са силно силно впечатлени от стартираните реформи в

...
В САЩ са силно силно впечатлени от стартираните реформи в
Коментари Харесай

В САЩ впечатлени от конституционните и законодателни реформи в България

В Съединени американски щати са мощно силно впечатлени от стартираните промени в България – конституционни и законодателни.

Това обявиха от Министерството на правораздаването след извършена среща сред отрасловият министър Атанас Славов със американския зам.-помощник секретаря по правораздаване Брус Шоурц и с Кели Разук , старши шеф за народна власт и права на индивида в Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Във фокуса на диалозите с Кели Разук бяха конституционните промен и и тяхното значение за нашата правната система. Обсъден беше и неотдавна гласуваният от Народното събрание антикорупционен закон и по какъв начин новата рамка да бъде подложена оптимално дейно.

На последващо място, на полемика се сложиха антидемократичните придвижвания и опциите за тяхното противопоставяне .

По време на диалога с Брус Шоурц министър Славов уточни, че присъединението към Шенген и Еврозоната не престават да бъдат съществени приоритет на държавното управление.

Новият антикорупционен закон слага опция за обмяна на опит сред двете страни. Изграждането на експертен потенциал на новата комисия за битка с корупцията са идващите доста значими стъпки , които би трябвало да създадем.
На срещата участва и началникът на кабинета на министър Славов – Борислав Ганчев .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР