В САЩ са регистрирани дихателни заболявания, които се свързват с

...
В САЩ са регистрирани дихателни заболявания, които се свързват с
Коментари Харесай

Електронна цигара погуби мъж в САЩ

В Съединени американски щати са регистрирани дихателни болести, които се свързват с пушенето им

Здравните управляващи в американския щат Илинойс потвърдиха първия в страната случай на гибел в резултат на заболяване, дължащо се на приложимост на електронни цигари.

Пациентът, чиято идентичност не се оповестява, е умрял от остро респираторно заболяване, оповестява Би Би Си. В известието на здравната организация на Илинойс се показва, че пациентът е във възрастовата група 17-38 години.

Новината идва в интервал, в който в разнообразни елементи на Съединени американски щати са регистрирани случаи на дихателни болести, които управляващите свързват с пушенето на е-цигари. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите разгласи, че към 200 души в 22 щата са покосени от болест в резултат на приложимост на този тип артикули.

Директорът на центъра Робърт Редфийлд е представен да споделя, че пушенето на е-цигари излага потребителите на резултата на разнообразни вещества, за чиито опасности има незадоволително информация. В това число са ароматизаторите, никотинът, канабиноидите и разтворителите. Редфийлд прибавя, че тези артикули не са безвредни за деца, младежи, бременни и даже за възрастни, които не са привикнали към пушене.

Симптомите на заболелите, за които сигнализират управляващите, са кашлица, зной, отмалялост, а в някои случаи повръщане и диария.

Засега няма сигурни доказателства, че случаите са свързани, само че е реалност, че те са нарастнали с цели 40 единствено за 2 дни. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите показва, че към този момент се знае, че не става въпрос са инфекциозно болни.

" Много от тези 193 пациенти споделят, че неотдавна са употребявали артикули, съдържащи THC - тетрахидроканабинол. Това е дейна съставна част в канабиса ", споделя Редфийлд.

Президентът на Aмериканската асоциация за бездимните артикули за пушене Грегъри Конли разяснява в изказване, че е убеден, че болесттите са свързани с приложимост на артикули, съдържащи канабили или други синтетични опиати, а не на никотин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР