В САЩ са потвърдени над 598 600 случая на коронавирус,

...
В САЩ са потвърдени над 598 600 случая на коронавирус,
Коментари Харесай

Мрачна статистика: Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 25 хиляди

В Съединени американски щати са доказани над 598 600 случая на ковид, въпреки че действителното число е доста по-голямо, частично заради дефицит на проби, отбелязва организацията.

Агенция Ройтерс заяви, базирайки се на лични калкулации, че броят на умрелите в Съединени американски щати през днешния ден е достигнал 25 700, а този на инфектираните - над 600 хиляди, което е три пъти повече от всяка друга страна в света.

В рамките на днешния ден смъртните случаи в Съединени американски щати се усилиха с 2 082, откакто понеделник беше обявено за близо 1500 нови смъртни случая, свързани с ковид. Тази статистика е непълна, тъй като някои щати към момента не са дали данните си, отбелязва Ройтерс.

Американските здравни специалисти предвидиха, че смъртността в страната ще доближи пик тази седмица или пикът към този момент е бил доближат през предходната седмица, като имаше очаквания, че най-лошото от пандемията в Съединени американски щати към този момент е минало.

Повод за тези очаквания даде броят на новите смъртни случаи през неделя и понеделник, който беше по към 1500, само че през днешния ден (вторник) те набъбнаха с над 2000, връщайки се назад към среднодневното равнище, което беше в действие през предходната седмица.

Днешната мрачна статистика идва на фона на желанието на президента Тръмп да рестартира стопанска система на Съединени американски щати на 1-ви май, което обаче среща отпор, както от страна на редица губернатори и най-много този на Ню Йорк, по този начин и от ръководителят на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР