В САЩ разпространението на фентанил е придобило застрашителни мащаби. Американският

...
В САЩ разпространението на фентанил е придобило застрашителни мащаби. Американският
Коментари Харесай

Две трети от починалите от наркотици в САЩ са жертви на фентанил

В Съединени американски щати разпространяването на фентанил е придобило застрашителни мащаби. Американският Конгрес обмисля дали опиатът да не бъде систематизиран като оръжие за всеобщо поразяване. Още по тематиката гледайте в предаването тази събота.

Всяка година в Съединените щати умират над 100 хиляди души от опиати. Две трети от тях умират от най-новия и най-смъртоносен опиат наименуван фентанил.

Фентанилът е синтетичен опиат и се създава по химичен метод в лабораториите държани от мексиканските наркокартели. Като негов максимален производител се счита фамилията на мексиканския наркотрафикант Ел Чапо, който сега излежава доживотна присъда.

Според медиите в Съединените щати фентанилът е сред 50 и 100 пъти по-силен от хероина и морфина. Смъртта при него настава незабелязано, за към 2-3 минути.

В момента разпространяването на фентанилът е толкоз огромно в Съединени американски щати, че в Конгресът на страната се разисква проектозакон за оповестяването на този опиат като оръжие за всеобщо поразяване.

Сред по известните жертви умряли след използването на фентанил са артистът Принц и умрелият наскоро 19-годишен внук на артиста Робърт Де Ниро - Леонардо.

Репортер: Симеон Гаспаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР