В САЩ противниците на Доналд Тръмп имат нов повод за

...
В САЩ противниците на Доналд Тръмп имат нов повод за
Коментари Харесай

Фокс нюз плати обезщетение за неверни твърдения за изборни фалшификации

В Съединени американски щати съперниците на Доналд Тръмп имат нов мотив за успех. Консервативната телевизионна мрежа Фокс нюз, която беше главният покровител на някогашния президент, подписа извънсъдебно съглашение и заплати 787 милиона и половина $ по дело за клюка, заведено от компанията за машинен избор " Доминиън ".

" Доминиън " заведе дело против Фокс нюз за клюка, защото бизнесът на основаната в Денвър компания, е бил ощетен от подправени изказвания по малкия екран за фалшифициран избор против Доналд Тръмп, заяви Българска национална телевизия. Със сключването на извънсъдебно съглашение притежателят на Фокс Рупърт Мърдок беше избавен от чуване в съда. Процесът за клюка беше един от най-очакваните в Съединени американски щати, а от Фокс публично оповестиха, че извънсъдебното съглашение е част от уговорката на компанията към високите журналистически стандарти.

По случая беше открито, че представители на мениджмънта и публицисти от Фокс в персонални диалози са поставяли под въпрос изказванията за интрига и подправяне на изборните резултати от 2020-та година, само че все пак са пуснали сходни репортажи в ефир.

Срещу Фокс нюз се води и второ дело за клюка, този път от компанията " Смартматик ", която търси обезщетение от близо 3 милиарда $ поради подправени изказвания за подправяне на изборните резултати.

" Истината има значение. Лъжите имат последици. Преди повече от две години, поток от неистини опустоши Доминиън и представители на изборната администрация в цяла Америка. Създадена беше една различна галактика на тайни теории, която нанесе вреди и на Доминиън, и на страната. Днешното съглашение за 787 милиона и половина $ съставлява отчетност и възобновяване на имиджа. Истината не разграничава партийни окраски - алено или синьо ", съобщи Джъстин Нелсън - юрист на " Доминиън ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР