В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора,

...
В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора,
Коментари Харесай

Иванка Тръмп: САЩ не е място за расисти и неонацисти

В Съединени американски щати няма място за неонацисти, за расизъм и хора, пропагандиращи предимство на бялата раса, написа в Туитър дъщерята на президента Доналд Тръмп - Иванка, няколко часа преди протест на така наречен супремасисти във Вашингтон, предадоха международните медии.
Мнозина укоряват президента Тръмп, че не осъди изрично тези групи след събитията на 12 август 2017 година в град Шарлотсвил, щата Вирджиния, годишнината от които крайнодесни стачкуващи се готвят да отбележат през днешния ден в американската столица.
" Преди година в Шарлотсвил станахме очевидци на отвратителна проява на ненавист, расизъм, непоносимост и принуждение ", написа Иванка Тръмп в Туитър.
Американците са благословени да живеят в страна, която пази свободите, свободата на словото и разнообразието на мненията, само че в нашата велика страна няма място за бели супремасисти, за расизъм и неонацизъм. Вместо да се нападаме, раздирани от злоба, расизъм и принуждение, можем да се извисяваме взаимно, означи тя.
В пост в Туитър през вчерашния ден Доналд Тръмп съобщи, че " осъжда всички типове расизъм и прояви на принуждение ", без да назове крайнодесните, неонацизма или белите супремасисти.
При събитията в Шарлотсвил преди година президентът сподели, че " има свестни хора и от двете страни " и даже упрекна антифашистките деятели, че са предизвикали стачкуващите, с което провокира вълна от рецензии.
На този ден предходната година след конфликти неонацистки симпатизант се вряза с кола в група участници в антирасистки митинг, при което умъртви 32-годишна жена и рани 19 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР