В САЩ няколко вестника нападнаха Тръмп. New York Daily News

...
В САЩ няколко вестника нападнаха Тръмп. New York Daily News
Коментари Харесай

Световните медии оприличиха Тръмп на ”Пудела на Путин”, обвиниха го в държавна измяна 


В Съединени американски щати няколко вестника нападнаха Тръмп. New York Daily News упрекна президента в държавна измяна. На основната си страница излезе с илюстрация на Тръмп, хванал ръката на Путин, който е гол до кръста, а в другата ръка американският водач е насочил револвер към главата на Чичо Сам. Washington Post излезе със заглавие: „Тръмп похвали „силното“ отказване на Путин“. Вестникът написа, че американският президент разреши на съветския водач да реализира „чист дипломатически триумф“ по време на срещата, откакто отхвърли да поддържа „колективното заключение“ на американските разследващи организации, че Русия се е намесила на изборите през 2016 година

В Русия държавният ежедневник „Российская газета“ разяснява договарянията с малко друг звук. Вестникът отбелязва, че връзките със Съединени американски щати са се подобрили и че другари не би трябвало да се бият с другари. Изданието добавя, че вследствие на диалозите сред двамата доста неща са се трансформирали за положително. Във Финландия вестник Kauppalehti не се церемони да разгласи, че след срещата резултатът е приключил 0-1 за Владимир Путин.

Най-продаваният вестник на шведски език във Финландия Hufvudstadsbladet разгласява на основната си страница фотография с усмихващия се Путин до Тръмп и заглавие: „Тръмп е моят фаворит“. Във Англия Guardian разгласява фотография, на която Тръмп се ръкува с съветския президент по време на срещата и заглавие: „Нищо с изключение на измяна: Тръмп упрекнат за диалозите с Путин“.

Таблоидът Daily Mirror написа: „Тръмп е жигосан като предател“. Вестникът назовава американския държавен глава „пудела на Путин“, откакто поддържа отричането на съветския водач, че Москва не се е намесвала на изборите.

Британският Daily Express излезе с две страници за срещата: „Кимване и смигване…и Студената война свърши“. Путин се срещна с „новия си най-хубав приятел“, написа  frognews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР