В САЩ настъпи часът на расовата справедливост. Това заяви кандидатът

...
В САЩ настъпи часът на расовата справедливост. Това заяви кандидатът
Коментари Харесай

Джо Байдън: В САЩ настъпи часът на расовата справедливост

В Съединени американски щати настъпи часът на расовата правдивост. Това съобщи претендентът на американските демократи за президентските избори Джо Байдън във видео, излъчено по време на траурната гала в черква в Хюстън за 46-годишния цветнокож Джордж Флойд, умрял при полицейско принуждение при арест в Минеаполис, съобщи Франс прес.

"Не можем повече да не обръщаме внимание на расизма, който наранява нашата душа ", съобщи някогашният вицепрезидент на Барак Обама.



И до момента в който в Хюстън течеше погребението, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно насочи апел за световна битка против расизма и дискриминирането след "убийствената демонстрация на полицейска грубост против Джордж Флойд ", съобщи Асошиейтед прес.

В писмо, адресирано до личния състав на Организация на обединените нации, Гутериш съобщи, че позицията на международната организация по отношение на расизма е кристално ясна - това е камшик, който погазва Устава на Организация на обединените нации и вреди на най-съществените полезности на организацията. Гутериш добави, че в този момент превъзходството на разсъдъка, толерантността и взаимното почитание в света е сложено трагично под въпрос от национализма, ирационалността, популизма, ксенофобията, расизма, белия супремасизъм и другите форми на неонацизма.

Започна частното опело на Джордж Флойд в Хюстън

Гутериш съобщи, че централният проблем в този момент не е единствено полицейската грубост, само че компликацията, която изпитват доста управляващи във връзка с многообразието.

Гутериш прикани всички полицейски сили да бъдат изцяло готови по въпросите за спазването на човешките права и добави, че доста пъти полицейската грубост е израз на фрустрациите на самите служители на реда, както и на неналичието на съответна психо-социална поддръжка за тях, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР