В САЩ над 120 пенсионирани генерали и адмирали излязоха с

...
В САЩ над 120 пенсионирани генерали и адмирали излязоха с
Коментари Харесай

Пенсионирани американски генерали се усъмниха в психичното здраве на Байдън

В Съединени американски щати над 120 пенсионирани генерали и адмирали излязоха с отворено писмо, в което оповестиха, че администрацията на Байдън нападна конституционните права на жителите. Те също по този начин сложиха под подозрение психическото и физическото здраве на Байдън.

„ Нацията ни е в дълбока заплаха. Ние се борим за оцеляване като конституционна република повече от всеки път от основаването ни през 1776 година “, се споделя в отвореното писмо, оповестено на порталаи подписано от 124 висши военни. В него се споделя, че актуалната администрация „ предприе по диктаторски метод огромна офанзива против конституционните права на американските жители “. Авторите показват като мотив бързото сключване на повече от 50 указа, заобикаляйки Конгреса, доста от които анулират " ефикасната политика на предходната администрация ".

Пенсионираните генерали и адмирали слагат под въпрос и легитимността на президентските избори. „ Без почтени и транспарантни избори, които тъкмо отразяват волята на хората, нашата конституционна република е изгубена. ФБР и Върховният съд би трябвало да работят бързо, когато електоралните нередности изплуват, а не да ги пренебрегват, както през 2020 година “, пишат те.

В писмото се споделя още, че не трябва да се подценява и въпросът за психическото и физическото положение на главнокомандващия (б.р. въоръжените сили на Съединени американски щати Джо Байдън), защото той би трябвало да може „ бързо да взема точни решения в региона на националната сигурност, в това число живота и здравето на нацията, на всички места, през деня и нощем ". Инаугурацията на Джо Байдън се състоя през януари 2021 година. Съперникът му Доналд Тръмп счита, че резултатите от гласуването са фалшифицирани.

78-годишният Байдън разгласи неотдавна, че възнамерява да се пребори за втори мандат. В същото време, малко повече след първите си 100 дни на поста, поддръжка за политиката му декларират 52% от американците съгласно последните социологически изследвания. Това се счита за прекомерно невисок резултат при започване на президентски мандат. Преди това единствено двама президенти са имали по-ниска поддръжка: Джералд Форд през 1974 година и Доналд Тръмп през 2017 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР