В САЩ има тенденция за ескалиране на нов проблем -

...
В САЩ има тенденция за ескалиране на нов проблем -
Коментари Харесай

Вандалски прояви срещу християнски символи в САЩ

В Съединени американски щати има наклонност за ескалиране на нов проблем - опозоряване на християнски знаци, написа БГНЕС.
Архиепископията в Маями приканва обезглавяването на статуята на Исус Христос да бъде разследвано като " закононарушение от ненавист ". По-рано в Бостън статуята на Блажена Богородица беше осквернена от вандали, които подпалиха елементи от паметника, изгаряйки лицето и тялото на статуята. Подобна офанзива се случи и в Бруклин, при която думата " ИДОЛ " беше изписана върху статуята на Св. Богородица.
Отец Евалдо Да Силва, викарий на храма в Маями, осъди вандализма, като в същото време допусна, че вредите, нанесени на статуята, ще засилят вярата на хората в християнството.
" Като християнска общественост ние се молим за тези, които са създали това, че Господ ще им елементарни и ще им даде дара на смирението ", сподели отецът.
Според локалните медии, след случая, надпис, който гласи " Бог побеждава злото " и ваза с цветя е сложена там, където в миналото е стояла статуята.
Това не е първият път, когато католическите скулптури в Съединените щати са били нападнати, откакто монументи на Богородица са били вандализирани в Бостън и Бруклин в последно време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР