В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу КОВИД-19, предадоха

...
В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу КОВИД-19, предадоха
Коментари Харесай

САЩ започнаха най-масовата кампания по ваксиниране в историята си

В Съединени американски щати през днешния ден стартира имунизацията на популацията против КОВИД-19, предадоха международните организации. Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-масовата имунизационна акция в историята на страната.
Ройтерс дефинира нейното начало като преломен миг в напъните за възпиране на смъртоносния вирус. Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече инфектирани (повече от 16 милиона и 257 хиляди) и умряли (над 299 хиляди), добавя Българска телеграфна агенция. Ваксинацията стартира измежду медицински служащи. Първият имунизиран против КОВИД-19 човек в Съединени американски щати е Сандра Линдзи, здравна сестра в интензивно поделение. Тя бе имунизирана в Еврейския медицински център на Лонг Айлънд, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, представен от Ройтерс.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства началото на имунизационната акция, съобщи Франс прес. " Първа приложена ваксина. Поздравления за Съединените щати, поздравления за СВЕТА! ", написа Тръмп в Туитър. Днес ще стартира имунизацията на популацията и в прилежаща Канада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР