В САЩ днес за първи път от 17 години бе

...
В САЩ днес за първи път от 17 години бе
Коментари Харесай

В САЩ за първи път от 17 години бе изпълнена смъртна присъда, издадена на федерално равнище

В Съединени американски щати през днешния ден за първи път от 17 години бе изпълнена смъртна присъда, издадена на федерално ниво, предадоха международните организации, като се позоваха на официално съобщение на министерството на правораздаването.

Даниъл Луис Лий, бял супремасист, приет за отговорен по обвинявания в убийството на тричленно семейство през 90-те години на предишния век, бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в щата Индиана. Той бе разгласен за мъртъв в 8.07 ч. източноамериканско време (15.07 ч. българско време).

Тази нощ Върховният съд на Съединени американски щати постанови, че за първи път от 17 години може да бъде изпълнена смъртна присъда, издадена от федерален съд. Решението беше взето с 5:4 гласа. По този метод Върховният съд на Съединени американски щати анулира решение на федерален апелативен съд в окръг Колумбия, което забраняваше осъществяването на смъртни присъди на федерално ниво.

Федералните управляващи в Съединени американски щати възобновяват смъртното наказване

Тази седмица в страната би трябвало да бъдат осъществени още пет изтезания.

Федералните управляващи в Съединени американски щати за последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 година Оттогава в страната работи самобитен всекидневен мораториум, тъй като няма съгласувани правила за потреблението на смъртоносни инжекции. През последните години изтезания се правят единствено в някои щати, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР