В САЩ броят на убитите от огнестрелно оръжие е най-висок

...
В САЩ броят на убитите от огнестрелно оръжие е най-висок
Коментари Харесай

В САЩ броят на убитите от огнестрелно оръжие е най-висок от 30 години

В Съединени американски щати броят на убитите от огнестрелно оръжие е най-голям от 30 години
Броят на хората, починали в Съединени американски щати от огнестрелни оръжия, доближи своя най-много за последните 30 години. Това оповестява вестник „ Ню Йорк Таймс “.

Според американските Центрове за надзор и профилактика на заболяванията /ЦКПБ/ през 2017 година от огнестрелно оръжие са починали 39 773 души. Това е най-високият индикатор, регистриран в електронната база с данни на ЦКПБ, които водят статистика от 1986 година

През 2017 година от огнестрелно оръжие в Съединени американски щати са починали с към 1000 души повече, в сравнение с през 2016 година Две трети от случаите са самоубийства.

Изданието установи, че предвид на измененията на броя на популацията през миналите десетилетия, през 2017 година 12 на 100 хиляди души в Съединени американски щати са починали от огнестрелно оръжие. Това е най-високият индикатор от средата на 90-те години.

От началото на новото хилядолетие и през първата половина на второто десетилетие на 21 век индикаторът на смъртните случаи от огнестрелно оръжие е бил постоянен. През последните 3 години той непрекъснато нараства. „ Важното е, че след интервал на сравнителна непоклатимост индикаторът още веднъж се покачва “, съобщи пред „ Ню Йорк Таймс “ Боб Андерсън от ЦКПБ.

Една от вероятните аргументи за това, съгласно него, е възходящият брой на хората, които използват опиати. През 2017 година от свръхдоза в Съединени американски щати са умряли към 70 хиляди души, оповестява „ Ню Йорк Таймс “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР