В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при

...
В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при
Коментари Харесай

Арестуван е полицаят, притиснал към земята починалия при арест цветнокож в Минеаполис

В Съединени американски щати бе задържан служителят на реда, притиснал към земята умрелия при арест в Минеаполис цветнокож, съобщи Българска телеграфна агенция, като се позоваха на управляващите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил арестуван през днешния ден - четири дни след случая, който провокира вълна от придружени от принуждение митинги, които започнаха в северния град, само че последователно обгърнаха цялата страна.

Губернаторът на Минесота приканва за завършек на насилието

44-годишният бял служител на реда притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, макар че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша. Човин и трима негови сътрудници към този момент бяха уволнени от полицията.

Руското министерство на външните работи разкритикува случая в Съединените щати. В дълго изказване то акцентира, че казусът свидетелства за проблемите на Съединени американски щати в региона на правата на индивида и акцентира честото потребление на мощ от американската полиция. Руското външно министерство прикани Съединените щати "да подхващат действителни и ефикасни ограничения за оправяне на обстановката, да се върнат към съзнателното съблюдаване на интернационалните си отговорности и да приведат своето национално законодателство в унисон с главните правила на Организация на обединените нации за използването на мощ и на огнестрелни оръжия от правоохранителните органи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР