В САЩ анализират заповедта на руския президент Владимир Путин за

...
В САЩ анализират заповедта на руския президент Владимир Путин за
Коментари Харесай

САЩ не виждат причина да променят нивата на готовност на ядрените си оръжия

В Съединени американски щати проучват заповедта на съветския президент Владимир Путин за въвеждане на нуклеарните сили на Русия в специфичен режим на бойно дежурство, съобщи UNIAN.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели на брифинг, че Съединени американски щати проучват заповедта на Путин, оповестява " Гласът на Америка ".

" Смятаме, че сходна провокативна изразителност за нуклеарните оръжия е рискова, усилва риска от неверни калкулации, би трябвало да се заобикаля и няма да я оправдаваме. Преглеждаме заповедта на президента Путин и сега не виждаме причина да променяме личните си равнища на подготвеност на нуклеарните оръжия. Важно е да запомните, че през последните няколко месеца и години, когато имахме съществени различия с Русия по редица въпроси, Русия и Съединените щати обявиха, че потреблението на нуклеарни оръжия ще има опустошителни последствия и ще има заявяваше доста пъти, в това число по-рано тази година, че нуклеарна война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не се води “, сподели Псаки.

Тя също по този начин съобщи, че Съединени американски щати не престават да оказват поддръжка на Украйна.

„ Съединените щати са най-големият снабдител на помощ за Украйна и президентът Байдън даде повече помощ за сигурност на Украйна през последната година, в сравнение с когато и да било в историята на Съединени американски щати “, сподели Псаки.

Тя добави, че Съединени американски щати работят за ускорение на доставките в границите на последния пакет от помощ, утвърден от президента Байдън.

" Очакваме, че оборудването от този пакет ще стартира да идва през идващите няколко дни. Така общата цена на системите за сигурност, които одобрихме за Украйна през миналата година, беше 1 милиард $ ", акцентира тя.

В същото време, съгласно представителя на Белия дом, Съединени американски щати към момента не са наложили наказания против съветския енергиен пазар, само че такава опция се обмисля.

" Ние не сме подхванали никакви стъпки по въпроса за глобите в енергетиката, частично тъй като претегляме такава стъпка. Това не значи, че те не се разискват. Те се преглеждат, само че европейците са доста обезпокоени от по-нататъшно повишаване на цените. Цените се покачиха с 335% през последната година и с 26% през последните пет дни. Трябва да претеглим всички фактори, когато обмисляме да предприемем спомагателни стъпки ", сподели Псаки.

Прессекретарят на Белия дом сподели още, че Съединени американски щати не възнамеряват да афишират украинското въздушно пространство за зона, неразрешена за полети.

" Президентът Байдън даде да се разбере, че няма да изпрати американски войски да водят война против Русия. Създаването на зона, неразрешена за полети, ще изисква разполагането на американски военни сили, което би било евентуален директен спор и евентуална война с Русия, от която не сме част, и не желаеме да бъдем “, сподели Псаки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР