В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с

...
В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с
Коментари Харесай

Двама в ареста в Сърбия за търговия с българско гражданство

В прилежаща Сърбия са арестувани двама души за търговия с български паспорти. Мъжете са арестувани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата.
Двамата арестувани са на възраст 62 и 41 години. Те бяха задържани от Дирекцията за битка с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш, оповестява БГНЕС.

62-годишният Д.М. е бил медиатор при приемането на българското поданство за 50 души. От тях той е получил 1,5 милиона динари или към 13 043 евро /115 динара = 1 евро/. Със съдействието на 41 годишния М.Ж., който е работил в общината в Пирот, са издавали погрешни удостоверения. За осъществената услуга общинският чиновник е получил 2500 евро.

Припомняме, че в края на октомври 2018 година в България бе арестуван ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина /ДАБЧ/ Петър Харалампиев, който бе повдигнат на този пост от Вътрешна македонска революционна организация. Той беше задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство. Неговият случай се гледа от Специализирания углавен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР