В съседна Сърбия днес ще бъде проведена поредната антибългарска проява

...
В съседна Сърбия днес ще бъде проведена поредната антибългарска проява
Коментари Харесай

Сърбия организира пореден антибългарски форум


В прилежаща Сърбия през днешния ден ще бъде извършена следващата антибългарска демонстрация с дейното присъединяване на публични лица, в това число и на църковни чиновници, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Тази вечер в "дома на армията" в град Враня ще се организира "премиера" на сборника "Българската окупация в южна Сърбия по време на Първата международна война 1915-1918г.".

В представянето на сборника ще вземат участие епископът от Враня Пахомий, преподавателят от Философския факултет в Ниш Деян Антич, Иван Бечич от Института за сръбска просвета в Лепосавич. На представянето ще взе участие и шефът на Народния музей на град Лесковац Мира Ниношевич.

Това е следващата антибългарска демонстрация в Южна Сърбия и Западните околности, които са обитаеми най-вече с етнически българи. Неотдавна в Босилеград, обитаем на 100 % от българи, на 8-ми септември скандалният кмет на Босилеград Владимир Захариев, дружно с представители на локалната организация на Съюза на бойците на народноосводителната война означиха „ Деня на освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР