В съседна Сърбия днес се провеждат избори за Съвети на

...
В съседна Сърбия днес се провеждат избори за Съвети на
Коментари Харесай

Избори за Съвети на националните малцинства в Сърбия

В прилежаща Сърбия през днешния ден се организират избори за Съвети на националните малцинства, в това число на българското. 18 хиляди наши сънародници имат право на глас в западната ни съседка.

22 са малцинствата в Сърбия. Четири от тях - черногорци, македонци, хървати и руснаци - дефинират препоръките си посредством електорални комисии. Останалите 18, в това число българското, гласоподават директно до 21 ч. наше време.
Бранко Ружич, министър на държавното ръководство и локалното самоуправление: Гражданите са заинтригувани да затвърждават традициите, културата и използването на езика си.
Именно по тези въпроси националните препоръки са упълномощени да вземат независимо или да вземат участие във вземането на решения. 926 са изборните секции в 130 обитаеми места - от Суботица на унгарската граница до Прешево, покрай косовската. Право на глас имат над 500 хиляди души.

В Босилеград и Димитровград изборът е сред две придвижвания, водени надлежно от кмета на Босилеград Владимир Захариев и от предприемача Стефан Костов. Официални резултати се чакат до 4 дни след вота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР