В съседна Гърция правителството въведе т.нар. “кошница на Дядо Коледа,

...
В съседна Гърция правителството въведе т.нар. “кошница на Дядо Коледа,
Коментари Харесай

Кампания в Гърция за закупуване на играчки с намаление за Коледа

В прилежаща Гърция държавното управление вкара така наречен “кошница на Дядо Коледа ”, с цел да помогне на фамилиите по време на празниците. Идеята е да се купят играчки с понижение. Кампанията ще продължи до 11 януари.

Малко преди Коледа, с цел да помогне на гърците да се оправят с по-високите цени, Министерството на развиването - в съдействие с магазини за играчки - вкараха по този начин наречената " кошница на Дядо Коледа ". В нея влизат някои играчки, продавани с отстъпка. Потребителите обаче наподобява са скептични.

" Не ми се постанова да закупувам доста играчки, тъй че разликата в цените - в случай че избера нещо от " кошницата " - ще бъде незначителна. Ще купя, единствено в случай че има нещо, което доста ми харесва в нея ", споделя една от потребителките.

" Знаем за " кошницата на Дядо Коледа ", само че не знам какво тъкмо има в нея.  Засега можем да си позволим да купим нещо друго ", споделя различен.

" Трябва да купим на децата това, което желаят, не желаеме да скапваме празниците ", безапелационен е трети.

Кошницата на Дядо Коледа " включва общо към 500 играчки в 15 вериги магазини.

" Решението на Министерството на развиването не дефинира точния % отстъпка, който би трябвало да има всяка играчка в кошницата на Дядо Коледа. Всяка верига сама взема решение каква ще е отстъпката. В този съответен магазин междинните отстъпки възлизат на 20% ", споделя репортерката на Euronews Симела Тухтиду.

" Решихме да включим в кошницата на Дядо Коледа качествени играчки, които децата обичат и желаят, когато пишат писмата си до Дядо Коледа ", споделя Димитрис Киприанидис, който е шеф на магазин за играчки.

Кампанията “Кошницата на Дядо Коледа ” ще продължи до 11 януари. Властите се надяват, че през идващите дни в нея ще бъдат включени още играчки. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР