В сърцето на столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, плакат, рекламиращ

...
В сърцето на столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, плакат, рекламиращ
Коментари Харесай

„Руско време“: Как Буркина Фасо се влюби в очарованието на Москва

В сърцето на столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, афиш, рекламиращ безвъзмездни курсове по съветски език, е прикован към огромния емблематичен модел на глобус на пътна пресечка, която локалните назовават ​​„ кръговото кръстовище на Обединените народи “.

През 80-те години на предишния век Съветският съюз (СССР) имаше мощно наличие в Африка посредством дипломатически представителства и културни центрове, в това число в Буркина Фасо. Три десетилетия, откогато Русия напусна огромни елементи от Африка на фона на разпадането на Съветския съюз, обаче признаци на нейното завръщане са забележими в Буркина Фасо, където стените на столицата са украсени с проруски графити, а по улиците се веят съветски флагове.

„ Нещо се е трансформирало и притегля вниманието. Можете да го почувствате неотложно, до момента в който се разхождате по улиците и кръговите кръстовища “, сподели гражданин, поискал да остане неизвестен от боязън от последствия от страна на държавното управление, което е следено от военните след преврата през януари 2022 година След прев...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР