В сърцето на София, на площад Славейков, се провежда закачливия

...
В сърцето на София, на площад Славейков, се провежда закачливия
Коментари Харесай

Закачливият есенен Mish Mash Fest изненадва с ръчни изделия преди Хелоуин

В сърцето на София, на площад " Славейков ", се организира закачливия и радостен есенен фестивал " Mish Mash Fest – Halloween edition ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Посетителите могат да видят и да закупят забавни и тематични ръчно направени произведения от щандовете.

Дани се занимава с ръчно направени соеви свещи, които са на растителен генезис. Те са напълно ориентирани към природата и са екосъобразни. Самата техника на пръв взор наподобява много елементарна, само че в действителност тя изясни, че процесът изисква повече време. Идеята е да се разтопи восъкът на водна банята, а най-сложната част от целия развой е да се приспособява фитила, защото това се води сърцето на самата свещ. Последните стъпки са влагането на аромати, както и на цвят.

Мартина Стоянова се занимава с илюстрации и на щанда си показва така наречен гуш-кукли. Тя изясни повече за техниката на основаване на забавната гуш-банда.

" Първоначално рисувам цифрово, по-късно отпечатваме върху текстил и по-късно ги ушиваме нещата ", показа дамата.

Георги Сардарев е потомствен шапкар и е постоянен участник от няколко години на Mish Mash Fest-а. На неговия щанд могат да бъдат видени ръчно направени шапки, които имат за цел да създадат хората красиви и щастливи. Шапкарството по думите му е много комплициран поминък.

" Всичко стартира от една форма, от един шаблон, на който би трябвало първо да се постави, да изсъхне самата шапка, по-късно се поставят лентите и украсите ", изясни той, като посочи, че всичко зависи от фантазията на този, който я прави. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР