“В сърцето ми беше целунат театъра. Аз имах такъв стремеж

...
“В сърцето ми беше целунат театъра. Аз имах такъв стремеж
Коментари Харесай

Мария Стефанова: Трябва да се възроди театърът за деца

“В сърцето ми беше целунат театъра. Аз имах подобен блян към театъра. Още като ученичка във “Васил Априлов ” госпожата ни ни водеше в Младежкия спектакъл. Там започваше целият магически свят за мен. Когато угаснат светлините и оркестърът засвири, потрепери завесата, близната от долни светлини, и започваш вълшебният свят с артистите. За мен не свършваше със спускането на завесата. Аз разказвах у дома играейки какво съм гледала. ” Това изясни актрисата Мария Стефанова за метода, по който тя е обикнала театъра.

“До академията стигнах доста необичайно. Още при първото кандидатстване бях призната. Една вечер дойде представител на академията вкъщи и кани майка ми да отидем в академията ”, изясни Стефанова и разказа жена с голяма черна шапка, оказала се шеф на непосредствен до София недодялан спектакъл, която ги посрещнала. Тогава те й предложили да взе участие в дебютните спектакли на двамата режисьори Асен Траянов и Георги Аврамов.

" Трябва да се възроди театърът за деца, да има по-силна и по привлекателна детска стратегия, с цел да могат повече деца да бъдат пленени от неговата магия " изрази мнението си Стефанова.

“Дълго време обичаната ми дума, когато ми задаваха въпросът в излъчвания, беше “обич ”. Обаче, когато прекосих към този момент през доста неща, разбрах че избрах думата “преодоляване ”. Трябва да намериш сили да преодолееш всичко ”, изясни тя обстановката, в която е била уволнена от Народния спектакъл преди години. “Протресляха ми душата. Това беше равностойно на физически разстрел. Но когато намериш вътре в себе си защо да се хванеш и напрегнеш всичката сила, на която си кадърен, и когато още веднъж намериш смисъл, бавно се изправяш ”, добави тя.

“Човек би трябвало да се ваксинира автоимунно, тъй като би трябвало да реши какво чете и какво не чете ”, изясни актрисата за клюките и жълтите вестници.

Мария Стефанова ще получи почетна премия „ Икар “ за чест и достолепие. Церемонията по връчване на оценките ще се организира на следващия ден, на 27 март, когато означаваме Световния ден на театъра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР