В Сърница очакват резултатите от мащабното тестване на хората, контактни

...
В Сърница очакват резултатите от мащабното тестване на хората, контактни
Коментари Харесай

Туристите в Сърница анулират резервациите си заради огнището на COVID-19

В Сърница чакат резултатите от огромното тестване на хората, контактни на новите инфектирани. Стигна се и до апел туристите да не се насочват към региона, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Вече 15 са инфектираните с ковид в родопския град, съобщи NOVA.
Вчера е открит един нов случай на инфектиран. Става въпрос за мъж, чиято брачна половинка работи в индустриален завод в Доспат. Така общият брой на инфектираните там става общо 4. Тяхното положение е положително. Очакват се резултатите на 50 дами, които работят в същия завод.
Вчера заран екип на NOVA съумя да беседва с кмета на града. Той изясни, че през днешния ден е значим ден, точно тъй като се чака да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия завод в Доспат. Там има инфектиран с ковид. По думите му през днешния ден ще стане ясно какъв брой съществено продължава да е разпространяването на инфекцията в града.
След незабавно съвещание на Кризисния щаб през вчерашния ден беше решено градът да не се слага под карантина. Сградите, в които са работили инфектираните, се дезинфекцират.
Новината, че Сърница няма да се изолира, пристигна през вчерашния ден след незабавната среща сред Областния спешен щаб и държавния здравен контрольор. От Щаба обаче излязоха с апел - туристите да не помнят дестинацията Сърница най-малко в идващите две седмици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР