В Сардиния е изчезнала яхтата на руския милиардер Дмитрий Мазепин,

...
В Сардиния е изчезнала яхтата на руския милиардер Дмитрий Мазепин,
Коментари Харесай

Руски олигарх успя да изведе яхтата си от Италия

В Сардиния е изчезнала яхтата на съветския милиардер Дмитрий Мазепин, която е била арестувана от италианските управляващи поради глобите, наложени след съветската инвазия в Украйна, написа английският вестник Guardian.

Според Guardian 22-метровата яхта " Алдабар " на стойност сред 700 000 и 1 милион евро се е намирала в пристанището на Олбия - град на остров Сардиния.

Според вестника, яхтата е била в Олбия до юни, а по-късно е изчезнала и това се е случило няколко часа преди публично да бъде оповестена за благосъстоятелност на Мазепин.

" Мазепин знаеше, че е в листата, само че съумя да се възползва оптимално от интервала, през който установявахме, че плавателният съд му принадлежи. Защото трябваше да проверяваме цялата верига на благосъстоятелност ", споделя източник от Италианската финансова полиция пред вестника: " Докато бяхме в развой на инспекция на собствеността, тя изчезна. "

Според полицията Мазепин е наел задгранична компания, която от своя страна е платила на италианския капитан, отвел яхтата от Олбия. Италианската полиция е открила, че тя е била забелязана за финален път в пристанището на Бизерта в Тунис, само че настоящето ѝ местоположение е незнайно.

Guardian оповестява, че в този момент италианските управляващи могат да глобят самия Мазепин, компанията, участваща в износа ѝ, и капитана с 500 000 евро за противозаконния експорт на яхтата.

Мазепин оглавява борда на шефовете на " Уралхим ", включен е в санкционните описи в Европейски Съюз и Англия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР