В Сърбия са задържани двама души за търговия с български

...
В Сърбия са задържани двама души за търговия с български
Коментари Харесай

Страшен бизнес в Сърбия с български паспорти, далаверата е огромна

В Сърбия са арестувани двама души за търговия с български паспорти, осведоми БГНЕС. Арестуваните са на възраст 62 и 41 година

От Дирекцията за битка с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш са открили, че 62-годишният мъж е бил медиатор при приемането на българското поданство за 50 души. От тях той е получил 1,5 млн. динари или към 13 043 евро (115 динара = 1 евро).

41-годишният мъж е работил в общината в Пирот и с негово подпомагане са издавани погрешни удостоверения. За осъществената услуга общинският чиновник е получил 2500 евро. Двамата са арестувани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата.

В края на октомври 2018 година в България беше арестуван ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, който бе повдигнат на този пост от Вътрешна македонска революционна организация.

Той беше задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство. Неговият случай се гледа от Специализирания углавен съд
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР