В Сърбия може да се появи руска военна база, която

...
В Сърбия може да се появи руска военна база, която
Коментари Харесай

В Сърбия може да се създаде руска военна база

В Сърбия може да се появи съветска военна база, която ще извършва разнообразни разследващи задания и ще следи региона, съгласно съветския боен специалист и историк Борис Юлин, както оповестява необятно четеният съветски портал Лента.ру, благосъстоятелност на Сбербанк от 2020 година Тази информация се разяснява необятно в сръбските и други балкански медии, цитира news.bg.

Извънредният и пълномощен дипломат на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко, написа порталът, е приказвал за това, заявявайки, че " съветските военни бази в Сърбия са върховен въпрос на тази страна ". Освен това, както прибавя той, това е проблем на самата Русия.

" Що се отнася до взаимния филантропичен център, той съществува и действа за реагиране при рецесии при положение на филантропична злополука ", цитира " Лента.ру " думите на Боцан-Харченко.

Военният специалист Юлин показва, че не е напълно ясно каква ще е изгодата от военната база в Сърбия.

" Факт е, че базите всекидневно се намират наоколо до зони на вероятни военни дейности. Но в Сърбия териториално тя ще бъде изцяло откъсната от Русия и отвред заобиколена от страни от Европейски Съюз и частично от страни от НАТО. Не е ясно по какъв начин в този случай е допустимо концентриране на сили и обезпечаване въз основата ", показва Юлин.

Единствената допустима цел за основаването на такава база съгласно този съветски специалист е " разследваща задача и наблюдаване на околното пространство ", или по-скоро събиране на разследващи данни.

Той също по този начин прибавя, че " Европейският съюз може да стартира да възприема Сърбия като евентуален източник на опасност при положение на спор ", което ще сътвори неприятни последствия за Белград.

По-рано министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, припомня съветският портал, сподели, че Сърбия е самостоятелна и суверенна страна и не желае да се намесва в споровете сред Русия и Запада и изключително не желае да стане " пехотинец на НАТО ".

" Ако желаете да се придържате към териториалната целокупност и суверенитет като най-съществен принцип в интернационалната политика, какъвто съгласно мен е, напуснете Сърбия. Първо оттеглете признаването на Косово, по-късно кажете: " Съжалявам, Сърбия е цяла, сгрешихме да Ви бомбардираме, съжаляваме за всичките Ви деца, които убихме, съжаляваме, че Ви причинихме това, започвайки с коригирането на нашите неточности.

А не да желаеме от Сърбия да бъде пехотинец на НАТО, да влиза в спор с Русия ", сподели Вулин при започване на юли, като акцентира, че влизането във войната не е алтернатива.

Тези информации се появяват на фона на неотдавнашните произшествия в Северно Косово, където живее сръбското малцинство. Премиерът на най-младата балканска страна Албин Курти съобщи, че има заплаха от нов спор сред Косово и Сърбия, т.е. от нова война на Западните Балкани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР